0

Your Cart is Empty

FIRA FINANCE [ Naši korisnici ]: Otkrivanje Betonskih Kreacija Kutnakvadrat – Izrada Funkcionalne Umjetnosti za Svaki Dom

March 18, 2024 2 min read

Kutnakvadrat predstavlja eksperimentalni studio posvećen betonu, utemeljen od strane Krešimira Tušaka i Tonćija Uroševića – samoukih majstora posvećenih ručnoj izradi funkcionalnih i dizajnerskih dodataka za dom, poput sjenila za lampe, skulpturalnih tegli za biljke, zdjela za voće i drugih predmeta. 

Njihov primarni cilj jest eksperimentiranje s različitim kompozicijama betona recikliranjem materijala poput plastike, papira ili kartonske ambalaže, što im omogućuje dizajniranje i proizvodnju visokokvalitetnih skulpturalnih betonskih proizvoda trajne vrijednosti. 

Sve je započelo sasvim slučajno – potragom za jedinstvenim dekorativnim posudama za biljke koje bi upotpunile njihovu ljubav prema zelenoj estetici interijera. S obzirom na to da potraga nije bila uspješna, htjeli su početi oblikovati posude koje bi u potpunosti istaknule ljepotu biljaka.

Upravo zbog svoje hladne i nenametljive prirode, beton se pokazao kao idealan izbor, što ih je potaknulo na daljnje istraživanje. Nakon temeljne analize svojstava betona i proučavanja tehnika obrade, stvorili su prve modele dekorativnih posuda za biljke, vaza, zdjela za voće te ostalih funkcionalnih komada za dom, podižući koncept dizajna na potpuno novu razinu.

Nakon toga, 2018. godine, osnovali su eksperimentalni studio za beton nazvan Kutnakvadrat, nudeći jedinstvena i visokokvalitetna rješenja ne samo dizajnerima interijera i arhitektima, već svima koji cijene ručno izrađene dizajnerske komade za svoj dom.

Inspiracija je svuda oko njih, bilo da je riječ o odbačenom materijalu ili netaknutoj prirodi. U svojim su počecima često istraživali skrivene kutke odbačenog materijala, uvijek s ciljem osvježavanja i preoblikovanja takvih predmeta u nešto novo i korisno. No, s vremenom su počeli razmišljati i izvan okvira, oblikujući organske forme koje su rezultirale njihovim posljednjim kolekcijama, inspiriranim harmonijom japanskog minimalizma, dostupnim na njihovoj web stranici www.kutnakvadrat.com.

Budući da Krešimir i Tonći obavljaju sve aspekte poslovanja, od proizvodnje do distribucije, pakiranja, upravljanja društvenim medijima, razvoja web stranice, vizualnog identiteta i administracije, bilo im je bitno pronaći korisnu financijsku aplikaciju koja će biti brza i jednostavna za korištenje – FIRA.

Trenutno testiraju integraciju svoje web-trgovine s platformom Shopify s FIRA-om, s ciljem postizanja potpuno automatiziranog procesa, od narudžbe u webshop-u do automatskog izdavanja računa putem FIRA-e.

Više informacija o FIRA aplikaciji pronađite na poveznici.